Bita śmietana
Jak stworzyć puszystą i delikatną piankę, dekorującą ciasto? Jakie urządzenie będzie pomocne w tym przypadku?
Syfon do bitej śmietany
Bita śmietana to doskonały dodatek do lodów, galaretek, ciast, tortów i innych deserów. Można nią udekorować nawet zwykłe, sezonowe owoce, uzyskując niesamowity efekt. Naturalna bita śmietana przygotowana w domu jest znacznie zdrowsza i smaczniejsza niż kupiona w sklepie.
Sztuczna bita śmietana zawiera wiele szkodliwych dodatków, dlatego doskonałą alternatywą będzie stworzenie w domu bitej śmietany z użyciem syfonu.
(https://sklep.technica.pl/syfony-do-bitej-smietany)
Bita śmietana
Prawdziwa bita śmietana powinna być wykonana ze słodkiej śmietanki, która dobrze się ubija. Przed ubiciem warto schłodzić śmietankę, trzymając ją w lodówce lub zamrażalce.
Bitą śmietanę najłatwiej ubijemy za pomocą syfonu do bitej śmietany.
Tworzy on delikatną piankę w bardzo szybki i łatwy sposób. Syfon wymaga użycia odpowiednich nabojów, które przeważnie nadają się do jednorazowego użytku.
W domu możemy użyć mniejszych typów tego urządzenia, natomiast kawiarnie i restauracje zazwyczaj korzystają z większej pojemności.
Plusem takiego urządzenia jest fakt, że niewykorzystana śmietanka zachowuje świeżość przez kilka kolejnych dni. Należy ją jedynie przechowywać w lodówce. Syfony udekorują wiele deserów, nadając im wyśmienity smak i aromat.
Dodaj komentarz