• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

Gastrosprawy

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

Bita śmietana

Jak stworzyć puszystą i delikatną piankę, dekorującą ciasto? Jakie urządzenie będzie pomocne w tym przypadku?

 

Syfon do bitej śmietany

 

Bita śmietana to doskonały dodatek do lodów, galaretek, ciast, tortów i innych deserów. Można nią udekorować nawet zwykłe, sezonowe owoce, uzyskując niesamowity efekt. Naturalna bita śmietana przygotowana w domu jest znacznie zdrowsza i smaczniejsza niż kupiona w sklepie.

Sztuczna bita śmietana zawiera wiele szkodliwych dodatków, dlatego doskonałą alternatywą będzie stworzenie w domu bitej śmietany z użyciem syfonu.

(https://sklep.technica.pl/syfony-do-bitej-smietany)

Bita śmietana

 

Prawdziwa bita śmietana powinna być wykonana ze słodkiej śmietanki, która dobrze się ubija. Przed ubiciem warto schłodzić śmietankę, trzymając ją w lodówce lub zamrażalce.

Bitą śmietanę najłatwiej ubijemy za pomocą syfonu do bitej śmietany.

Tworzy on delikatną piankę w bardzo szybki i łatwy sposób. Syfon wymaga użycia odpowiednich nabojów, które przeważnie nadają się do jednorazowego użytku.

W domu możemy użyć mniejszych typów tego urządzenia, natomiast kawiarnie i restauracje zazwyczaj korzystają z większej pojemności.

 

Plusem takiego urządzenia jest fakt, że niewykorzystana śmietanka zachowuje świeżość przez kilka kolejnych dni. Należy ją jedynie przechowywać w lodówce. Syfony udekorują wiele deserów, nadając im wyśmienity smak i aromat.

11 czerwca 2019   Dodaj komentarz
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Gastrosprawy | Blogi